19.2.2021. 18:00
0
“Svi pacijenti koji imaju simptome koje nisu imali prije Covid-a, trebaju se javiti u post-COVID ambulante”
Dr. Ednan Drljević, infektolog u Općoj bolnici govorio je za portal Source.ba o post-COVID ambulanti ove bolnice i simptomima na koje pacijenti koji su prebolovali ovu bolest trebaju obratiti pažnju.
Dr. Drljević je istakao da post-COVID ambulanta Opće bolnice može tretirati pacijente koji su liječeni od Covid-a u Općoj bolnici, a da je naredba Ministarstva zdravstva KS da svi domovi zdravlja, kao i KCUS moraju osnovati post- COVID ambulante za svoje pacijente.

Naime, u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš” od početka februara djeluje post-COVID ambulanta u kojoj pacijentima koji su prebolovali COVID-19 i bili hospitalizirani u ovoj bolnici, tim ljekara i stručnjaka pomaže u prevazilaženju posljedica koje je bolest ostavila.

One koji su prebolovali koronavirus čeka dug oporavak, u nekim slučajevima i višemjesečni.
Novinarka: Saliha Rokša
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.