14.4.2021. 21:30
0
EU od naredne godine neće naručivati AstraZeneca i Johnson&Johnson vakcine
Europska unija naredne godine neće obnoviti ugovore sa kompanijama AstraZeneca i Johnson&Johnson, prenose talijanski mediji pozivajući se na izvore u Ministarstvu zdravlja u toj zemlji.

Europska komisija, u dogovoru s liderima više (EU) zemalja, je odlučila da ugovori s kompanijama koje proizvode vakcine (viralnog vektora) a koji vrijede za ovu godinu neće biti obnovljeni nakon što isteknu”, piše dnevni list La Stampa, prenio je Reuters.

Dodaje se kako se Brisel planira fokusirati na COVID vakcine koje koriste RNA tehnologiju, kao što su one koje proizvode Pfizer i Moderna.

EC je zatražila objašnjenje od kompanije Johnson&Johnson o njihovoj “potpuno neočekivanoj” najavi odgode dostavljanja doza u EU, kazao je za Reuters neimenovani dužnosnik EU. 

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.