17.4.2021. 21:05
0
Andrea Jurić se vakcinisala pred kamerama i otkrila zašto je odabrala kinesku vakcinu
Čelnica Zavoda za javno zdravstvo Zapadenohercegovačkog kantona dr. Andrea Jurić u petak se cijepila pred kamerama, prenosi Jabuka.tv.

Ona je primila prvu dozu kineskog cjepiva Sinopharm u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo ZHK u Grudama.

- Odlučila sam se cijepiti kineskim cjepivom iz razloga što je to nama pod broj jedan dostupno cjepivo, pod broj dva zato što je to 'mrtvo' cjepivo. Ono poručuje malo niži titar očekivanih antitijela, ali isto tako ima manje nuspojava nego ostala cjepiva.

Ovo cjepivo je donacija Turske na čemu smo im zahvalni. Sam proces je protekao bez ikakvih problema, nemam ni bol na mjestu uboda. Osjećam se sasvim uredu - kazala je dr. Jurić za portal Jabuka.tv nakon cijepljenja i dodala kako je ZHK dobila 359 prve doze ovog cjepiva, a isporuka će biti još.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.