1.6.2021. 12:07
0
Da li dovoljno pazite na svoj organizam?
Volite li zdrave navike, zdrav život i da vam je sve na nivou koji zadovoljava ljudske potrebe, pročitajte nekoliko savjeta koji vam mogu biti od koristi.

Čišćenje ljudskog organizma može se vršiti na više načina. Jedan ruski način pomaže za detaljnu  brigu oko tijela, te čišćenje svakog organa pojedinačno. Moguće je da je baš to idealno za vaše potrebe. Detalji su sakupljeni je u knjizi "žja apoteka", te ne postoji nijedan razlog da to ne probate. Možda vam pomogne.

Prvo se počinje sa čišćenjem želuca i crijeva. Otrovi i toksini se skupljaju pa ih treba izbaciti na što lakši način. Za tu namjenu, preporučuje se svaki dan, tokom jedne do dvije sedmice, preporučuje se da se ujutru i uveče pojede jedna čehna bijelog luka. U ishranu trebate uvesti kašu, svježe voće i povrće i obavezno poštujte pravilo da proteinske proizvode jedete odvojeno od ugljenih hidrata, ukoliko ih jedete u ogromnim količinama.


Rusi koriste za čišćenje creva krompir i kefir. Jedan dan u sedmici obavezno treba pojesti samo šest pečenih krompira i pola litra kefira.

Čišćenje organizma na ruski način uz suhe kajsije može da bude vrlo efikasan. U teglu od jednog litra stavite 10 komada suhih kajsija, prelijete sa litrom kuhane vode, pa ostavite da odstoje tokom noći. Narednog dana na prazan želudac popiti pola čaše napitka koji ste napravili. Ostatak popijte tokom dana, a to sve ponavklajte najmanje 21 dan.

Sameljite i izmješajte u jednakim proporcijama preslicu, kukuruznu svilu, neven. Jednu supenu kašiku toga prelijte sa dvije čaše vrele vode, kuvhai dvije minute, a onda staviti da odstoji 30 do 40 minuta. Uzimajte ovo tri puta dnevno po pola čaše prije vašeg obroka. Tretman traje tri sedmice a onda se napravi pauza od sedmicu. Nakon toga ponavljate sve ispočetka.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.