17.12.2021. 16:39
0
Stiže masovni peti val korone, njemački ministar zdravlja upozorava: Tako nešto do sada nismo vidjeli
Njemački ministar zdravlja Karl Lauterbach rekao je da očekuje da c´e varijanta koronavirusa nazvana omircon dovesti do „masovnog petog vala“ pandemije.

Lauterbcah, bivši profesor epidemiologije, rekao je tokom poscete regionu Donja Saksonija da Ncemačka mora da se pripremi za izazov „koji nikada ranije nismo vidjeli u ovakvom obliku“, prenosi Reuters.

Njemačka će u drugom kvartalu iduće godine dobiti 80 miliona dodatnih doza vakcine Pfizer, saopštio je Lauterbach.

Lauterbach je, na prvom zajedničkoj konferenciji za štampu sa šefom Rober Koch instituta Lotharom Wilerom, ukazao da se radi o opciji za dodatne vakcine iz ugovora EU sa Pfizerom.

On je rekao da se nada da će jedan dio tih doza već u prvom kvartalu iduće godine biti isporučen.

“Ova kupovina je za nas od ogromne važnosti”, podvukao je Lauterbach.

Njemačke vlasti su prethodno odobrile 2,2 milijardi sura za kupovinu dodatnih vakcina protiv koronavirusa.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.