30.6.2022. 20:55
0
Svjetska zdravstvena organizacija upozorila na "visoke razine" virusa Covid-19
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) saopćila je danas da očekuje "visoke razine" virusa Covid-19 u Evropi ovog ljeta i pozvala zemlje da prate širenje zaraze, jer su se slučajevi utrostručili u proteklom mjesecu.


"Budući da su evropske zemlje ukinule socijalne mjere koje su prethodno bile na snazi, virus će se prenositi na visokim razinama tokom ljeta", rekao je regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge za AFP.

"Ovaj virus i dalje se širi, još uvijek se mijenja i još uvijek odnosi živote", kazao je Kluge

S blažom, ali zaraznijom podvarijantom Omicron BA.5 koja se širi kontinentom, 53 zemlje u evropskoj regiji WHO trenutno bilježe nešto manje od 500.000 slučajeva dnevno.

Prema podacima WHO, to je porast u odnosu na oko 150.000 slučajeva dnevno krajem maja. 



(Fena / Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.