12.6.2020. 16:30
Građani ne halale: Nakon džume, građani se okupili i podržali hafiza Kenana Musića
Građani Sarajeva okupili su se danas iza džuma namaza kod Sebilja u znak podrške hafizu Kenanu Musiću koji je podnio ostavku na poziciji glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo uz ozbiljne optužbe na račun procesa u Islamskoj zajednici.

Ispred Sebilja građani su kazali da stoje uz Musića koji je inače izuzetno cijenjen islamski učenjak, veoma popularan među vjernicima.

Danas je održana druga vanredna sjednica Rijaseta na kojoj je donesena odluka o formiranju komisije Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za analizu stanja u Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo (MIZ Sarajevo).

Komisija ima zadatak ispitati sve navode koje je u svojoj ostavci u javnost iznio glavni imam MIZ Sarajevo u ostavci, Kenan ef. Musić.

Komisija će tražiti od glavnog imama u ostavci, predsjednika MIZ, kao i svih članova Izvršnog odbora MIZ Sarajevo, da predoče svoja saznanja o svim okolnostima koje su dovele do ostavke hfz Musića.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj: Izet Tahirbegović
Text: Patria

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana