23.6.2020. 12:56
Kladanj pod vodom: Načelnik ove općine za Source otkriva čega se trenutno najviše plaše
Zbog klizišta na magistralnom putu Kladanj-Živinice (Vitalj) obustavljen je saobraćaj.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK ističu d aje saobraćaj obustavljen na dionici magistralnog puta M - 18, Tuzla- Sarajevo u 8:45 sati zbog pokrenutog klizišta.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Zbog obilnih padavina, poplava i klizišta na području Tuzle i Kladnja proglašeno je stanje prirodne nesreće.

Telefonski smo kontaktirali načelnika općine Kladanj, Jusufa Čavkunovića. U priloženom videu poslušajte šta je rekao za naš portal.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana