21.10.2020. 17:30
Almina Kustura tvrdi da je Batko prevario i njenu porodicu: Uvijek su nam govorili da Batko nije u kancelariji, da bi nam na kraju rekli da para nema!
Nakon što je jučer uhapšen predsjednik nevladine organizacije "Otvorena mreža" Almir Čehajić Batko, na društvenim mrežama su se počele pojavljivati ispovijesti onih koji imaju loša iskustva sa ovom NVO, kao i sa njenim prvim čovjekom.

Priča Almine Kusture, mlade djevojke koja se bori za svog babu itekako je poznata bh. javnosti.

Podsjetimo, njenom ocu Hazimu Kusturi, 53-godišnjem invalidu, dijagnosticiran je najagresivniji oblik tumora, tačnije maligni melanom kože. Jedini spas mu je bila terapija koja je koštala oko 200 hiljada KM.

Nakon te informacije, Almina se dala u potragu za novcem koji je bio neophodan za liječenje njenog oca. Obratila se mnogim humanitarnim organizacijama, posvetila se organizaciji humanitarnih koncerata, koji su joj pomogli pri prikupljanju novca.

Za prikupljanje novca za liječenje Hazima Kusture, između ostalih bio otvoren i humanitarni broj nevladine organizacije  'Otvorena mreža', čiji je vlasnik voditelj i humanitarni radnik Almir Čehajić Batko, koji je jučer uhapšen zbog finasijskih malverzacija.

U razgovoru za naš portal Almina Kustura je istakla da je njena porodica bila žrtva Batkovih 'malverzacija'.  Tačnije i pored višemjesečnih napora, kako nam je kazala, iz 'Otvorene mreže' nisu dobijali odgovor na pitanje, koliko je novca za liječenje Hazima Kusuture skupljeno preko humanitarnog broja ove nevladine organizacije. Na kraju se ispostavilo da novca koji se skupljao pozivom na pomenuti broj, nema.

Prema njenim riječima jedan poziv koštao je 3KM. 

Njenu ispovjest možete poslušati u priloženom videu.

Inače, Almina je nastavila sa borbom za svog babu i prikupljanjem novca za njegovo dalje liječenje, a svi oni koji žele pomoći Hazimu Kusturi, to mogu uraditi preko sljedećih žiro računa:


Slikovni rezultat za almina kustura



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana