26.11.2020. 12:22
Pitali smo Ćiru zbog čega je Maradona bolji od Messija: Pa valjda sam ja neki k***** trener da to znam bolje od vas!
Jučer je u Buenos Airesu od srčanog udara umro je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Diego Armando Maradona (60).

Jedan od najvećih fudbalerasvih vremena Diego Armando Maradona (60) oporavljao se od operacije u kući u Tigresu gdje je preminuo od posljedica srčanog udara, a kako javlja BBC u Argentini će biti tri dana žalosti.

Maradona je završio u samoizolaciji nakon što je jednom od njegovih tjelohranitelja stigao pozitivan test na koronavirus, a nakon toga je odveden u bolnicu. Stanje mu ipak nije bilo povezano s posljedicom trenutne pandemije. 

Samo tri dana nakon što je proslavio 60. rođendan, Maradona se, prema izvještajima argentinskih medija, osjećao slabo i loše, a navodno je to povezano s lošim mentalnim stanjem, odnosno s depresijom. Zbog nakupljanja krvi između mozga i lobanje legendarni argentinski fudbaler završio je na operacijskom stolu. Sve je to bilo u Buenos Airesu, a ispred bolnice počeli su se okupljati obožavatelji 'malog zelenog' koji su molili za njegov život. Operacija je trajala 80 minuta i prošla bez ikakvih komplikacija.

I legendarnog su Argentinca pustili na kućnu njegu, izgledalo je da sve ide nabolje, a govorilo se kako će krenuti na liječenje od alkohola te život sklon porocima dovesti u red. No, to se nije dogodilo jer je deset dana nakon što je otpušten iz bolnice preminuo kod kuće od posljedica srčano udara.

O Maradoni smo razgovarali sa legendarnim trenerom, Miroslavom Ćirom Blaževićem, koji kao i velika većina Maradonu smatra za najboljeg svih vremena.

Razgovor poslušajte u priloženom videu.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana