17.6.2022. 15:10
"Idem u Sarajevo da branim Republiku Srpsku. Pitao sam predstavnike 'političkog Sarajeva': Zašto nemate svoj avion? Nisu imali odgovor na to pitanje"
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik DNS-a, Nenad Nešić, govorio je za Soruce portal.

Nešić je proteklih dana objelodanio svoju odluku da će se kandidovati sa srpskog člana Predsjedništva BiH na narednim Općim izborima.

Bila je ovo prilika da nam predstavi svoje ciljeve i namjere, ukoliko dobije podršku birača, s obzirom da pojedini politički zvaničnici u BiH, opoziciju u manjem enititetu nazivaju 'Dodikovom opozicijom'. Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, govorio je o toj temi za naš portal. Taj razgovor pogledajte na ovom linku.

Bilo je govora i o sankcijama prema Rusiji. Nešić smatra da su one nepotrebne te da, BiH treba da zazume neutralan stav po tom pitanju, jer kako je rekao, ništa se neće promijeniti u našoj zemlji i da se pomenute sankcije uvedu.

Dotakli smo se Brisela i sastanka sa međunarodnim predstavnicima. 

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana