2.8.2022. 14:36
"Mali premijer Forto je rekao da sam prostak, a ja sam mu dao lopate i metle da očisti grad. Ne znam da li su ijednu lopatu do sada zabili u zemlju"
Zastupnik u skupštini KS Dževad Poturak govorio je za naš portal.

Poturak se protekle sedmice našao na udaru kritika javnosti nakon što je, kako kaže, samo skrenuo pažnju ministrici Aleksandri Nikolić da nije prikladno obučena kako bi mogla prisustvovati sjednici Skupštine.

Njegova izjava dočekana je na nož, a jedan od od onih koji je bio 'najžešći' prema Poturku je premijer KS Edin Forto, koji je njegovo ponašanje i riječi upućene prema ministrici Nikolić, nazvao prostačkim.

Poturak je u razgovoru ponovio da ne smatra da je negdje pogriješio, te da bi ako se nađe u sličnoj situaciji ponovio isto, jer smatra da ista pravila i kodeksi treba da važe za sve zastupnike u Skupštini KS.

Tokom razgovora osvrnuli smo se i na njegovo zdravstveno stanje, jer poznato je da je početkom godine imao određene hirurške zahvate na srcu i da je na svu sreću, sve dobro prošlo.

O čemu smo još govorili pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana