9.8.2022. 16:02
Memo se 'ukazao' kod famoznog podvožnjaka: "Sinoć smo spašavali živote, danas čujemo da nije do 'Rumenka' nego do Forte"
U glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu jučer je pala velika količina kiše, a kako to obično bude, nastanu veliki problemi jer su začepljeni i stari odvodni kanali, pa zbog toga imamo lokalne bujice na ulicama.

U Buća Potoku, kod podvožnjaka gdje su se zaglavila dva automobila, čak sui  vatrogasci reagovali i intervenisali i izvukli vozače koji su se zaglavili.

Famozni podvožnjak u Buća Potoku pravi probleme mještanima kada god padne i malo kiše. Tako je bilo i jučer.

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda očekuju nas novi pljuskovi.

Nedaleko od podvožnjaka kod kojeg je sinoć usljed kiše nastao pravi haos kada su se zaglavila dva automobila, propao je asfalt. Asfalt je na dijelu gdje je saobraćaj jako frekventan.

Propali asfalt kod kružnog toka 

Sinoć se povodom nastale situacije još jednom oglasio načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić


 

Jedan od njegovih najvećih kritičara,  Sulejman Memo Haljevac, vijećnik SBB-a u Općinskom vijeću Centar, iskoristio je priliku i ponovo na svom FB profilu prozvao načelinka Efendića, ali i Vladu KS.

Evo jučer poplava, a danas cesta pukla. Sad nek mi objasni samo načelnik da li je do njega, to jest općine ili Direkcija za puteve, odnosno do kantona. Mora da mi to objasni. Evo pogledajte ovo danas, a vidjeli ste šta je jučer bilo - poručio je Memo. 

"Sinoć smo spašavali živote, danas čujemo da nije do rumenka nego do Forte i vlade neradnika a rupa ogromna zato što je dva centa asfalt,helem narod ispašta s oni mudruju u svojim kožnim foteljama..Nemoj te prebacivati loptice zavrnite rukave neradnici", napisao je Haljevac iznad svoje objave na FB. 

 

Danas smo posjetili ovu lokaciju. U priloženom videu pogledajte kako danas izgleda famozni podvožnjak.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana