9.5.2022. 15:59
"Povorka ponosa koju organizujemo je mjesto ljubavi. LGBT osobe često bivaju izbačene iz kuće, nad njima se provodi nasilje. Porodica je često srž takvog problema"
Treća Bosanskohercegovačka povorka ponosa će se održati u Sarajevu pod sloganom "Porodično okupljanje".

Podsjećamo, ovaj događaj je zakazan za 25. juni. Naime, organizatori smatraju da cjelokupna društveno-ekonomska situacija, poskupljenja, nezaposlenost i krize sa kojima se suočavamo svih ovih godina, pritisci, izražen PTSP i drugi psihički problemi, koji su isplovili kroz pandemiju i aktuelne ratove, utječu na sve, pa tako i na LGBTIQ+ osobe. Svi problemi se najviše odražavaju kroz porodicu, zajednicu i međuljudske odnose.

Zbog toga su odlučili da će ovogodišnja tema povorke biti porodica, u nadi da će kroz razgovor i propitivanje ove teme pružiti širu dimenziju onoga što porodica danas jeste. Smatraju da sve što se događa jednoj LGBTIQ+ osobi (dobro ili loše) utječe na porodicu, pa i društvo u cjelini.

Tim povodom, organizovana je konferencija za novinare, a u prilogu pogledajte izjave članova Organizacionog odbora.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana