13.5.2022. 21:23
Čampara o javnom odricanju Harisa Zahiragića: Odlučio je da se ponaša kao pitbull, kada gazde kažu: 'Ujedi', on bez razmišljanja ide u brutalni napad
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić, javno se u programu uživo odrekao svog rođaka i kolege zastupnika Aljoše Čampara.

Tom prilikom ga je nazvao i "piskaralom na Pressmediji".

U reakciji za Source.ba portal Čampara je kazao:

"Ne znam da mi je Zahiragić rođak, a možda i jeste neki dalji. Familiju ne birate, prijatelji se biraju. Ali evo i da jeste i da nije, ja se njega ne odričem i ne odustajem od njega, jer njemu zaista treba pomoći. Mlad je, a već dugo u ozbiljnim problemima, ali želim vjerovati da još uvijek nije beznadežan slučaj. Ja razumijem njegovu frustraciju i kompleks niže vrijednosti. Zastupnik je u Skupštini Kantona Sarajevo u koju nije izabran od strane građana nego nametnut i 'utisnut' voljom bračnog para Izetbegović.  Imajući u vidu Arhimedov zakon (Sila potiska), Zahiragićevo ubacivanje u Skupštinu KS je, obzirom na njegove gabarite, 'istisnulo' četiri zastupnika. Tek kada je - milošću bračnog para i suprotno demokratskim standardima - postao zastupnik, Zahiragić se našao u problemu kako opravdati takvu uslugu. I, nažalost, odlučio je da se ponaša kao pitbull. Kada gazde kažu: ujedi, on bez razmišljanja ide u brutalni, uglavnom primitivan napad čime je za samo godinu dana postao skupštinski klovn, predmet šprdnje i lik iz viceva", reakcija je zastupnika Čampare. 

Kako kaže, "spreman mu je pomoći na svaki način".

"Razgovorom, savjetom, umirujućim šetnjama na čistom zraku, kolegijalnom/rođackim podrškom u procesu rehabilitacije i odustajanja od političkih skokova bez padobrana.  Možda na narednim izborima uspije osvojiti dovoljan broj glasova i bude legitimni zastupnik u skupštini. To bi vjerovatno pomoglo njegovoj ličnosti da bude zdravija. Ali, evo, za početak predlažem da krene od baznih stvari, npr. neka ne bude konstantno nervozan i agresivan, neka nauči razliku između junca i junoše, Indijca i Indijanca, ali i neka poradi malo više na osnovama geografije i nauči da Švicarska nema more. A kad se ovako podsjetim šta sve ne zna i šta sve radi, ipak sam bliži tome da nismo nikakvi rođaci", zaključio je Čampara u reakciji.

(A. Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana