10.6.2022. 14:07
Nova nevjerovatna izjava premijera Novalića: Nismo za to da sufinansiramo cijenu hljeba i goriva, to nije teško kupiti bilo kome
U sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu danas su potpisani ugovori o raspodjeli 200 miliona KM kantonima u Federaciji BiH.

U cilju pravednije raspodjele javnih prihoda, a samim time i ravnomjeranom razvoju Federacije BiH, kantonima će biti raspodjeljeno 200.000.000 KM.

Federacija BiH je kroz Ponder 2 procentualno najviše podržala Posavski i Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali Premijer FBiH Fadil Novalić, premijer Posavskog kantona Đuro Topić, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, premijer Unsko-sanskog Kantona Mustafa Ružnić, premijer Tuzlanskog Kantona Irfan Halilagić, premijer Zeničko-dobojskog Kantona Mirnes Bašić, premijer Srednjobosanskog Kantona Tahir Lendo, premijer Hercegovačko-neretvanskog Kantona Nevenko Herceg, premijer Zapadnohercegovačkog Kantona Zdenko Ćosić, te premijer Kantona 10 Ivan Vukadin.

Premijer KS Edin Forto se nije se pojavio na potpisivanju, a kako je rekao moderator, iz Vlade KS su ih obavijestili da je razlog jer je premijer Forto kasno primio dokumentaciju o potpisivanju ugovora.

Inače, pomoć za KS iznosi oko 36 miliona. Miličević je prokomentarisala nedolazak Forte, rekavši da je procedura takva da se na licu mjesta potpiše, tako da će biti obaveza premijera Forte ili nekoga po ovlaštenju premijera da dođe u Ministarstvo i potpiše.

Premijer Novalić se danas osvrnuo i na rast inflacije, te je govoreći o tome dao nevjerovatnu izjavu.

U prilogu pogledajte šta je naša kamera zabilježila.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana