13.11.2023. 17:00
"Kada je spreman kupiti 20 borbi, Iron Puki je isto tako i spreman da ovako ovo iscenira i napravi. Žena i svastika su stalno prijetile Redžoviću i njegovoj supruzi"
Odjek u medijima je danas izazvala vijest da su se u prostorijama zgrade Općine Centar fizički sukobili bivši bokser Adnan Redžović i aktivni bokser Edin Puhalo zvani Iron Puki.

Sukob je izbio nakon potpisivanja ugovora kojim sarajevska Općina nagrađuje uspješne sportiste.

"Dobio sam teške tjelesne povrede. Udario me više se i ne sjećam kako, ne znam koje strane sam prolazio, Adnan Redžović nešto mi je dobacio i onda me je udario. Sada idem u policiju da ga prijavim", kazao je Puhalo za N1.

Puki je najavio i da očekuje da će nadležne institucije procesuirati napad na njega i da je ovo sramota za bh. boks.

Drugi akter događaja, Adnan Redžović je za Faktor iznio svoju stranu priče. 

"Ja sam krenuo izaći iz sale prvi da se ne sretnem s njim. Prije toga sam dobijao prijetnje od njega, njegove žene. I prvi sam izašao. On je išao za mnom, kao da je htio nešto. Sreli smo se dole, riječ po riječ... Mislio sam da će me udariti, napravio je takvu gestu ramenom. Ja sam ga odgurnuo od sebe. Možda sam ga udario dlanom, šamar", rekao je Redžović. 

Dodao je da se od ranije Puhalo, njegova žena, svastika svađaju sa svima koji ne misle kao oni, da psuju, te prijete ljudima.

"Problem je oko sporta, ali su ga prebacili na psovke, vulgarne riječi", riječi su Redžovića.

O ovom sukobu smo razgovarali sa bh. kikbokser Mesudom Selimovićem.

"Ja sam također iz medija saznao šta se dogodilo. Siguran sam da nije onako kako ovaj (op.a. Edin Puhalo) piše da jest, da ga je Adnan Redžović udario s leđa i tako to. Ako je to Adnan i uradio, a nisam siguran jer se nisam čuo s njim, mislim da je to bilo iz razloga velikih provokacija i svega onoga što ovaj lik radi Redžoviću. Također, njegova supruga i čini mi se svastika, od žene sestra, stalno upućuju prijetnje i Redžoviću i njegovoj supruzi. Moram da se čujem sa Adnanom pa da budem siguran u ono što pretpostavljam, tako da u ovom momentu ne znam stvarno da li je to Adnan uradio i na takav način, jer ovaj je spreman na sve. Kada je spreman kupiti 20 borbi, isto tako je i spreman da ovako ovo iscenira i napravi", kazao nam je Selimović.

Govoreći o Puhalu kao bokseru, govori da je on "nikakav bokser". 

"On nikada nije bio državni prvak, niti član reprezentacije i odjednom je neki evropski, svjetski prvak. Znači nema onaj put i putanju kojom ide jedan bokser da bi bio uspješan", zaključio je u razgovoru za Source Mesud Selimović.

Opis fotografije nije dostupan.
Mesud Selimović

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana