22.11.2023. 14:10
"Nakon objavljivanja pjesme o opsadi Sarajeva, čudne su se stvari počele dešavati. Prvo su mi nestajali pregledi a onda i komentari"
Korisnici društvenih mreža od jutros na internetu ne mogu naći YouTube kanal bosanskohercegovačkog kantautora Zlatana Fazlića Fazle. Izbrisane su sve njegove pjesme, sva njegova djela, sve ikad postavljeno, uključujući i njegovu najnoviju pjesmu "1425 dana" koja je posvećena opsadi Sarajeva.

Prema njegovim tvrdnjama, čudne su se stvari počele dešavati nakon objavljivanja pjesme o opsadi Sarajeva.

U razgovoru za Source portal otkriva detalje.

"Nema zbog čega drugog biti. Ako ćemo iskreno, ja sam digitalno kao kantautor praktično bio nebitan čovjek, nemam ja neke velike preglede, moja publika je i starija i nije toliko online. Međutim, kako se pojavila ova pjesma, prvo je za 24 sata imala 25 hiljada pregleda, onda je odjednom pala na 13 hiljada, pa je imala 120 komentara, pa onda 70. Dakle, i komentari su počeli bili nestajati i onda kada su vidjeli da ne mogu to spriječiti, onda su srušili cijeli kanal i meni je zvanično YouTube poslao mail u kojem kažu da je neko srušio i kompromitovao cijeli kanal i on praktično više ne postoji, nijedna moja pjesma i ja praktično više ne postojim na YouTubeu", kaže Fazlić.

Naglašava da je očigledno neko ozbiljan.

"Probajte vi naći nekog hakera koji može YouTube hakirati. Tako da, nije lako srušiti YT kanal i oni imaju zaštitu kao i velike organizacije. To je očigledno neko kome je dobro bilo stalo da to sruši, čim je upregao tolike napore i trud, to nije posao od dvije minute. Moja raja, koji su programeri, kažu da to nije lako i isprva su bili začuđeni da je to uopšte moguće. Međutim, kada je YT rekao u zvaničnom pismu da mi je kompromitovan kanal, tako da nema dilema da je to urađeno hakerski, a sada ko, zašto, zbog čega, kome toliko smeta, ja zaista ne znam", kazao je popularni Fazla.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana