14.2.2024. 14:45
"Prije 15 godina je bila u Sarajevu akcija ljekarskih pregleda policajaca ali se na tome stalo. Znam koje su bolesti današnjih policajaca, to je jako stresan posao"
Ubistvo Farisa Pendeka, samoubistvo sa kesom na glavi, tuča navijača gdje je jedna osoba povrijeđena hladnim oružjem, aktiviranje eksplozivne naprave, pucnjava u kafiću, udaranje pješaka automobilom pri čemu tužilac uručuje vozaču prekršajni nalog, pa tek nakon pritiska javnosti biva uhapšen...rubrika sarajevske crne hronike, rekli bi se, kao da nikada nije bila punija nego u posljednjih mjesec dana.

Čak su i opozicione stranke u Kantonu Sarajevo (SDA-DF-SBiH) podnijele zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine KS povodom narušene sigurnosne situacije u glavnom gradu.

O aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Sarajevu, za Source.ba portal je govorio bivši ministar unutrašnjih poslova KS Nermin Pećanac.

Nakon stravičnog ubistva u Tuzli, i dalje je aktuelna tema ljekarskih pregleda policajaca. Pitali smo Pećanca da li su oni rađeni za vrijeme njegovog mandata..

U prilogu poslušajte čitav razgovor.

Novinar: Ajdin Balićevac 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana