30.5.2024. 13:14
Pogledajte snimak iz Prijedora koji "poziva" na suživot i toleranciju: Ikonografija, "Marš na Drinu", uniforme...
U Prijedoru se danas obilježava sramni tzv. dan odbrane grada od Hrvata i muslimana.

Obilježavanje je počelo parastosom za poginule borce, a potom su položeni vijenci ispred spomen-ploče u zgradi Policijske uprave Prijedor, ispred spomenika "Za krst časni", a potom su u spomen-kompleksu "Kameni cvijet" prislužene svijeće.

Napomenut ćemo da se sutra obilježava Dan bijelih traka u Prijedoru.

"Građani srpske nacionalnosti, pridružite se svojoj vojsci i policiji u potjeri za ekstremistima. Ostali građani, muslimanske i hrvatske nacionalnosti, moraju na svoje kuće i stanove izvjesiti bijele zastave i na ruke staviti bijele trake. U protivnom, snosiće teške posljedice", bila je poruka je tzv. 'kriznog štaba' opštine Prijedor koja je preko Radio Prijedor pročitana 31. maja 1992. godine.

Također je i održan defile ulicama Prijedora, sa "prigodnom" ikonografijom i adekvatnim muzičkim repertoarom sa pjesmama "Marš na Drinu" i "Veseli se srpski rode".

Ovim povodom je za naš portal govorio aktivista iz Prijedora Edin Ramulić koji je za vrijeme rata bio u logoru Trnopolje.

Razgovor možete poslušati u prilogu.

Novinar: Ajdin Balićevac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana