8.5.2022. 9:40
Kosorić: Imamo jednu historiju do smrti Ivice i sada da vidimo kako će sve da bude. Rečenica koja nam svima ostaje je "Jednom Željezničar, uvijek Željezničar"
Aleksandar Kosorić, kapiten FK Željezničar, bio je gost Source.ba portala.

Za ovaj klub odigrao je blizu 150 utakmica. Međutim, od svih utakmica, za jednu kaže da mu je u posebnom sjećanju. 

"Ja uvijek spomenem utakmicu, evropsku, kada smo igrali protiv Ferencvaroša. To je nešto najsvjetlije što budi posebna osjećanja, kada asmo u Budimpešti dali pogodak za pobjedu u 92 minuti", prisjeća se Kosorić za Source.ba. 

Za FK Željezničar bliži se kraj sezone. Prema tabeli, trenutno su peti na listi, dok je ostalo da odigraju još pet utakmica do kraja same sezone. Tim povodom Kosorić nam je kazao kako postoji šansa da budu treći, te da neće odustati do kraja. Prva slijedeća utakmica najavljena je za 10. maj i riječ je o derbiju. 

"Prva slijedeća utakmica je derbi. To je utakmica od najvećeg značaja za nas i za klub. To je utakmica sezone, bez obzira da li ona odlučivala o nekom plasmanu ili ne, to se igra za neki prestiž i srcem", kazao je Kosorić. 

Iako je igrao za brojne klubove, za FK Željezničar kaže da je poseban. 

"Željo je specifičan, to je jedna velika porodica. Tu ljubav koju osjetite sa navijačima, sa ljudima koji vole taj klub i unutar kluba, to je nešto neopisivo, to je nešto što se ne može novcem kupiti. Za mene je Željo druga kuća", navodi Kosorić. 

Osvrnuo se i na smrt legendarnog Ivice Osima koja je potresla mnoge, naročito ljubitelje sporta. 

"To je vijest koja je potresla sve ljubitelje sporta, ne samo Željezničara, nego i ljude širom svijeta koji su vezani za sport. Svi znamo kakva je Ivica veličina bio, prije svega kao čovjek, zatim i kao trener. To je jedna historija Želje. Ja kažem, imamo jednu historiju do smrti Ivice i sada poslije da vidimo kako će sve da bude. Njegova jedna rečenica koja svima ostaje je 'Jednom Željezničar, uvijek Željezničar' i to je ogromni gubitak za sport, a za nas kao za klub posebno", kazao je Kosorić. 

Cijeli intervju pogledajte u videu.  


Novinarka: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana