24.5.2022. 20:50
Pitali smo sugrađane da li su Hrvati u BiH ugroženi: „Ovdje niko nije ugrožen, sve je ovo politika“, „Priča o Izbornom zakonu je diskriminatorna“
Kamera Source portala izašla je na ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine. Ovoga puta našim sugrađanima postavili smo sljedeće pitanje: Smatrate li da su Hrvati u Bosni i Hercegovini ugroženi te da li im je uskraćeno njihovo izborno i političko pravo?

 
Inače, ovu tezu već izvjesno vrijeme zastupa Hrvatski narodni sabor (HNS) Bosne i Hercegovine oko kojeg je okupljeno 12 političkih stranaka sa hrvatskim predznakom - na čijem je čelu Dragan Čović. 

Iako moramo priznati da je Dragan Čović u posljednje vrijeme posebno ažuran kada su u pitanju izmjene Izbornog zakona u korist dodatne podjele države Bosne i Hercegovine, potom u nastojanjima da se izbori u Bosni i Hercegovini ne održe - njegova ažurnost, na svu sreću, nije dala rezultate. 

Što se tiče odgovora naših sugrađana, možemo ustanoviti da su posve racionalni: 

"Ja mislim da ovdje nije niko ugrožen, da je ovo sve politika", "Mislim da će sve ostati isto, nema tu neke razlike, svejedno je", "Priča o izbornom zakonu o kojem se sada priča, nisam za tu priču jer mislim da je ta priča diskriminatorna", samo su neki od odgovora. 


U nastavku pogledajte cijeli video.  



Novinarka: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana