17.2.2022. 12:10
Elmir Miro Hadžialić o SWF-u: Ne treba samo gledati novčanu korist, tu smo da se družimo
Petnaesto po redu izdanje Međunarodnog festivala vina i gastronomije “Sarajevo Wine Fest” održano je prošle sedmice u Sarajevu, a okupilo je se na jednome mjestu skoro 40 vinarija i proizvođača široke gastronomske ponude iz naše zemlje kao i iz zemalja regiona.

Na ovogodišnjem “Sarajevo Wine Festu” bilo je i veoma mnogo poznatih ličnosti iz kulturnog i javnog života Bosne i Hercegovine.


Ta dva dana među posjetiocima bili su glumci Minka Muftić i Tarik Džinić, bivši košarkaš Sejo Bukva došao je provjeriti gastro ponudu, bio je tu i biznismen Nijaz Skenderagić, a pjevač Toni Fišić također se došao zabaviti i lijepo družiti. 


Naša ekipa oba dana bila je prisutna na Festivalu, a pored mnogobrojnih izlagača nama je pažnju privukao štand na kojem nas je ljubazno ugostio i uslužio  gospodin Edis Salihć.

- Džajić Commerc 12 put ucestvuje na Vino fest-u. Prezentiramo delikatesne sireve (grana padano, rucker feta u maslinovom ulju sa začinskim biljem, camenbert...) Basso masl. ulje, Seville masline, Šurlan rakije i likeri... Kao i do sad prezentacija je bila odlična, a kritike gostiju više nego pozitivne. Gosti su bili posebno zadovoljni Šurljan zutom dunjom, Viljamovkom i likerom od meda te neizbjeznim Grana Padano sirom -  kazao nam je raspoloženi Salihć.


Mi smo uspjeli na nekoliko minuta u toku priprema drugog dana SWF-a, od obaveza odvojiti glavnog čovjeka ovog gastronomski-vinskog užitka i razgovarati s njim o postojanju ove smotre već 15 njenih uspješnih izdanja.  Nije lahko u doba kovid pandemije bilo šta organizovati pa smo sagledali stvari na više načina.

Upitali smo gospodina Elmira Miru Hadžialića da li se ova petnaesta po redu smotra uspjela održati na stabilnom nivou. Veoma je specifična kaže situacija ove godine jer je nekolicina vinara, kao i gastronoma, nažalost bila spriječena doći na Festivalu izlagati svoje proizvode.

Mnogi od izlagača dobili su svoj štand potpuno besplatno jer, kaže nam Hadžialić, nije sve u novcu. Treba održati i ove grane privede,  pogotovo sve manje proizvođače koji traže put do konzumenata. Organizator se zahvalio nekolicini organizacija koje su potpora ovom vidu druženja,  a te detalje imate priložene u videu.


U video prilogu preslušajte doista zanimljiv razgovor o vinu,  životu u BiH,  načinima održivosti u teška vremena,..


NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana