23.2.2022. 14:56
Taxi vozač Šaćir Zenuni: Kad se umorim od auta, odem letjeti paraglajderom!
Među poznatijim sarajevskim taksistima je i on. Veoma duhovit i raspoložen za priču, neće vas samo uzeti na adresi i ispratiti na željenu lokaciju nego će s vama ugodno progovoriti i zabaviti i vas i sebe.

Šaćir Zenuni vozi veoma neobične taxi mušterije, ima kaže da priča do prekosutra ..ako ga pustimo da nam predstavi sve anegdote koje ima negdje upamćene.

Iako smo htjeli da nas provoza jedan krug po gradu, ipak smo shvatili da ćemo se dosjetiti više detalja razgovarajući ispred automobila. Za ovog taksistu iz Sarajeva, mnogi imaju riječi hvale a i on o mušterijama (iako ih ima svakakvih), kaže, misli sve najbolje.


Taxi dozvolu je naslijedio, ljubav prema ovom poslu također. Vozi putnike preko 15 godina i uživa u tome da nekome olakša put do odredišta. Prešao je hiljade kilometara u automobilu vozeći mušterije, ali onaj jedan odlazak mu je kaže veoma specifičan. Upitan je da li je slobodan za malo dužu vožnju, naime vozio bi čovjeka koji se boji aviona. Prihvatio je taj poziv i tek nakon što je doašo taj dan po osobu, shvatio je da će prevaliti dugi put od kuće do odredišta.  


Šaćirov brat je poznati sportaš bh. paraglajder Mirvad, tako da kaže nam Zenuni, snage i volje za poslom ne smije nedostajati. Ode i uz brata uživa u visinskom letu, ako je umoran od vožnje auta. Priznao nam je u toku razgovora da mu je želja bila da postane pilot, ali to se ipak nije ostvarilo. Postao je taksi vozač, ali i vozač po dužnosti, za goste mnogih popularnih hotela iz Sarajeva.

Kakve sve anegdote s terena nam je ispričao naš sagovornik, sarajevski taksista Šaćir Zenuni, pogledajte u našem video razgovoru.


NOVINAR: Amer Mujezinović 
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana