24.2.2022. 13:09
Izvršio samoubistvo zbog kćerke: Ko je bio Kemal Pehlivanović iz Zenice
Čovjek koji je prije nekoliko dana vješanjem kod Zenice izvršio samoubistvo je Kemal Pehlivanović. Učinio je to iz očaja jer nije mogao da se pomiri s bolesti svoje kćeri, nije nalazio valjan ančin da joj pomogne,

Prema zvaničnoj potvrdi iz MUP-a ZDK, ovaj stradali 48-godišnjak pronađen je u mjestu Klopački put, a objesio se taj dan nešto prije podneva.

Kemal je 2019. godine objavio da prodaje bubreg, a sve to pokrenuo je kako bi spasio bolesnu kćerku Lamiju.  Ona se od početka života bori sa bolešću. Lamija je rođena sa srčanom manom dijagnostifikovanom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices), što je bilio potrebno liječiti, konstantno.

Jedan građanin Zenice savjetuje da svi koji nisu, pregledaju dokumentarni film 'Život u kutiji', napsiao nam je A.H. na upit o ovom čovjeku i njegovom životu.  Dio iz filma pogledajte na vrhu teksta, a kompletan snimak na OVOM LINKU.

- Ima suprugu i dvije kćerke od kojih je jedna bolesna, pogledajte ovaj video (video na početku teksta ) i sve će vam biti jasno - kazala nam je N.K iz Zenice.


-
Znao sam rahmetli Kemu jer smo skoro generacija bili, dvije godine je mlađi od mene. Strašno tužna priča. Sama njegova porodica gdje je odrastao, je bila u konstantno teškoj situaciji, teške mentalne bolesti, finansijska situacija, itd. Dobio je kćerkicu sa teškom bolešću, bukvalno se nije mogla sama hraniti i borio se za njeno liječenje. Skupljao je novac za operaciju u Turskoj, čak je bio objavio da prodaje bubreg u tu svrhu. Jedan YouTuber mu je donirao 18.000 KM ali valjda više nije mogao psihički izdržati pritisak i pukao je. Objesio se, najvljujući to na FB. Žalosno je da ovo samo jedna priča u nizu o nebrizi nadležnih. - kazao nam je u razgovoru A.M. iz Zenice.


Javio nam se i B.K. i napsiao nekoliko rečenica u komentaru o stardalom Pehlivanoviću:

- Poznavao sam Kemala kao prijatelja iz grada, nismo bili baš bliski, ali smo se poznavali. Ima dosta stvari koje i nisu za objavljivanje, Kemal je uvijek bio momak na svoju ruku, puno je pio, prošle godine se i razveo od žene, udarao je, a ne znam da li su se u međuvremenu pomirili. Ima vrlo bolesnu kćerku, a kako sam saznao i on je obolio, zato mu se sve skupilo, i uradio je to što je uradio. Pogotovo u državi u kojoj živimo, sa zakonom koji se ne sprovodi nad svima, sa ovakvim političarima i sigurnosnom situacijom. - kazao nam je sagovornik.

 

- On je bio razveden i ima i zdravu kćerku, koja je pripala majci. Mati radi u bolnici ... ne znam joj ime - napisala nam je S.B. iz Zenice.


Imena sagovornika zaštičena su radi preosjetljive tematike teksta. Za više informacija o njegovoj oboljeloj kćerki kliknite OVAJ LINK.


(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana