28.2.2022. 15:27
Trener Imran Bezdrob: Osobe s invaliditetom i IT stručnjaci ne smiju zanemarivati trening
Za potrebe naše teme o zdravom načinu života, posjetili smo na radnom mjestu trenera Imrana Bezdroba. Fitness je dobro znan pojam za sve što nas kao ličnost čini urednim i veoma zdravim. Vjerujemo da će svi ljubitelji ove oblasti uživati u minutama koje su pred vama.

Pojam fitness označava  tjelesni i mentalni nivo vašeg zdravlja. Kao rezultat vašeg  redovnog i pravilnog načina tjelovježbe i pravilne prehrane u stoku prebrzog života kod radnog čovjeka.

- Moj fokus je pomoći svakom klijentu da postigne svoj individualni cilj. Jedini cilj koji klijenta čini zadovoljnim sobom. Sa preko 7 godina profesionalnog iskustva, posjedujem neke od najboljih svjetskih certifikata funkcionalnog treninga i kretanja. Završavam Fakultet sporta, odsjek strukovnih studija iz oblasti sporta. - kazao nam je Imran prije snimanja priče o njemu i njegovom radu.

"Mi fitness treneri ssmo tu da vam pomognemo da postignete održiv i zdrav način života uz postizanje vaših ciljeva koje ste zacrtali da ih ostvarite u planiranom vremenu", kazao nam je Bezdrob nakon upita o tome kakve sve zahtjeve prima kada su konsultacije i vježbe u pitanju.
Imran je u toku razogora za Source portal kazao kako je veoma bitno biti moderan i digitalan, te je spomenuo svoju vlastitiu trenersku fitness aplikaciju koju je razvijao, reče nam, skoro dvije godine.

Osoba koja je fit ne mora nužno postizati vrhunske rezultate vježbe, ali se podrazumijeva da ima dobar nivo izdržljivosti pri treningu i dnevnim aktivnostima, mišićnu snagu i fleksibilnost tijela. Nisu zanemarive niti tjelesna ravnoteža i koordinacija.

Upitali smo jednog od fitness trenera u Sarajevu šta to trening čini ispravnim i uspješnim.. Koje navike treba imati osoba spremna za razvijanje zdravog načina života, ali i čega sve da se pridržava tokom  trenažnog procesa. Dotakli smo se i pojma 'online trening', a naš sagovornik Imran nam je objasnio o čemu se radi i kako se osoba navikne na taj režim treninga, te svoje obaveze prilagodi svemu što jednog ozbiljnog ljubitelja fitnessa čini uspješnim.
Radnici iz IT kompanija provode dosta vremena sjedeći u svojoj stolici, u videu saznajte kakvu ideju za njih ima naš sagovornik.



NOVINAR; Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana