1.4.2022. 15:25
Danas i sutra: Sarajevo domaćin evropskih kvalifikacija u stolnom tenisu za ženske reprezentacije
U dvorani 1, Skenderija ukupno će nastupiti 10 ženskih reprezentacija podijeljenih u 2 grupi.

BiH se nalazi u grupi sa Izraelom, Kiparom, Crnom Gorom i Kosovom. U drugoj grupi su ekipe Švicarske, Finske, Škotske, Malta i Latvije. Po tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe idu u sljedeći krug kvalifikacija planiranih za Oktobar 2022.

- Prvog dana kvalifikacija 01. aprila, u petak je planirano prigodno otvaranje sa početkom u 12.00 sati, a potom slijedi meč naše reprezentacije sa Crnom Gorom - navedeno je u poruci stonoteniske reprezentacije BiH. 

Selektorica ženskog tima stonoteniske reprezentacije Bosne i Hercegovine Amela Hadžiahmetović- Mujezinović zadovoljna je rezultatima bh. stonotenisera i navela je kako uvijek može i mora biti bolje. Treninzi su učestali i trude se biti na vrhu tabela u BiH i širom svijeta:

“Dosadašnjim rezultatima sam zadovoljna. Djevojke su uspješne iz godine u godinu na svim takmičenjima. Neke od najboljih reprezentacija u stonom tenisu su danas i sutra tu i nije uopšte lagana misija reprezentacije za postzanje dobrog rezultata”, kazala nam je selektorica Mujezinović.

U bh. ekipi su Džana Biogradlić, Marija Gnjatić, Harisa Meštrović i Ema Lovrić.

Video izjave dali su nam ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, gospodin Samir Avdić kao i Alić Anes, direktor stonoteniskih reprezentativnih selekcija BiH.


NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana