6.4.2022. 11:59
Djetinjstvo i karijera Ivice Dačića: Od siromaha do političara i 'pjevača'
'Ivica Dačić neće biti premijer', poručila je članica Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović, navodeći da je generalno protiv koalicije naprednjaka sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

"Ne znam da li ću ja biti u Vladi, ali mi se čini da sa sigurnošću mogu reći ko neće biti premijer. Ivica Dačić neće biti premijer. Ja sam generalno protiv koalicije sa SPS, mislim da se mnogi kače na leđa SNS i predsjednika Aleksandra Vučića i došlo je vrijeme da vidimo ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije“, rekla je Mihajlović za TV Hepi.


Ona je za TV Hepi rekla da su "mnoge stranke zloupotrebile osjećaj građana Srbije u odnosu na prijateljstvo sa Rusijom“, dok je SNS "trpela udarce političkih protivnika".

"Što se tiče SPS, oni se raduju, ali nisam sigurna da su ostvarili pravu pobedu. Mislim da su stajali sa strane i palili patriotske vatre, a oni su naši koalicioni partneri i ako država donese teške odluke koje nisu popularne, ali su važne za državu, onda treba te odluke i da poštuju“, zaključila je Mihajlovićka za srbijanske medije.

Odmaknemo li se malo od politike, možemo vidjeti da srbijanski političar ima ogroman talenat za pjevanje. Ivica Dačić voli držati mikrofon, voli da pjeva na raznim skupovima. Pjevao je 2017. godine turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu turskom jeziku. Desilo se to na jednoj svečanoj večeri organizovanoj u Erdoganovu čast.


Na snimcima se vidi političar Dačić koji stoji i pjeva u blizini stola za kojim su Erdogan i njegova supruga Emina, ali i srpski predsjednik Aleksandar Vučić sa svojom suprugom. Dačiić im je tom prilikom pjevao pjesmu "Osman Aga" koja je na turskom jeziku.


POGLEDAJTE NJEGOVO IZVOĐENJE PJESME NA TURSKOM:




Slijedi snimak na kojem Ivica Dačić pjeva mega hit pjevača Halida Bešlića. Mnogo voli ovog bh. pjevača i često pjeva njegove pjesme na slavljima kojima prisustvuje.


POGLEDAJTE KAKO JE PJEVAO MILJACKU PJESMU 2019. :

 

"Već sam pjevao Macronu prije dvije godine u Trstu. Verovatno ću i sada ako bude prilike. Moram da naučim nabrzinu neku pesmu na francuskom. Vjerovatno će to biti Šanzelize", rekao je Dačić za Kurir 2019. godine.


DAČIĆ JE I PUTINU PJEVAO U SRED GRADA BEOGRADA, POGLEDAJTE I TAJ NASTUP:


 


A nakon ovih pjesama koje je Dačić pjevao na nekolicini skupova prethodnih godina, prisjetimo se ustvari kako je on odrasta, kako je i sam rekao srbijnaskim medijima, u siromaštvu.

"Potičem iz siromašne kuće. Odrastao sam u Žitorađi, a južnjački mentalitet je drugačiji, nije se tamo darivalo. Nisam imao takvu vrstu odnosa s roditeljima da mi kupuju poklone za Novu godinu.", kazao je Dačić jednom prilikom srbijsnskim medijima.


Prisjetio se Dačić i njegovo rođendana u ranoj mladosti. Kazao je kako je imao veoma malo poklona tada, zbog datuma na koji je rođen:

"Još je meni rođendan 1. januara, pa sam dobijao jedan poklon. Zato, kad sam dobio bicikl, nije bilo veće sreće od moje.", 


Govorio je Dačić i odrastanju njega i njegove sestre:

"Odrastao sam skromno i sa 15 godina se odvojio od kuće. Kako bi odškolovali mene i sestru Emicu, moji roditelji Desko i Jela sakupljali su pečurke i šipurak.", zaključio je Dačić ui jednom od razgovora za srbijanske medije.



NOVINAR: Amer Mujezinović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana