21.4.2022. 11:30
Deniz Mehinović, ALU: Umjetnost se veoma malo cijeni u BiH, to je sramotno!
Sajam knjiga i učila u Skenderiji će za posjetioce biti otvoren od 20. do 25. aprila.

Na 33. Sarajevskom sajmu knjiga na poseban način će se obilježiti 23. april, Međunarodni dan knjige i autorskih prava. U okviru Sajma ogranizovaće se specijalni program i izložba posvećena najznačajnijim rukopisima i knjigama koje su obilježile savremene civilizacije.

Sajamska vrata će za posjetioce biti otvorena od 10:00 do 19:00 sati.

Radionica studenata Akademije Likovnih Umjetnosti u Sarajevu nešto je što će biti prisutno na sajmu u Skenderiji od 20. do 25. aprila. Dočekat će vas na ulazu u sajamsku halu.

Nisu samo knjige prioritet onih koji vole umjetnost, reče nam mlada umjetnmica. Tu je i naslikavanje onoga što autori napišu kazala nam je sagovornioca Deniz Mehinović, studentica Akademije. Njena kolegica Ena Kalaba nadovezala se na razgovor komentarom da za mlade umjetnike itekako treba napraviti prostora u javnosti i dati im priliku da se pokažu u javnosti.


NOVINAR: Amer Mujezinović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana