6.5.2022. 14:26
Srđan Mandić i ostali članovi tima: Ovo su idejna rješenja javnog prostora "Hastahana"
U velikoj sali Općine Centar danas je održana konferencija za medije na kojoj su prezentirana tri pobjednička idejna rješenja javnog prostora „Hastahana“ koja su upućena na javno glasanje građanima ove lokalne zajednice.

Načelnik Mandić predstavio je novi pristup Općine Centar u planiranju javnog prostora. O koracima koji su poduzeti u proteklih godinu dana kako bi Općina Centar građane uključila u procese osmišljavanja javnog gradskog prostora i omogućila im aktivno učešće u donošenju odluka govorila je koordinatorica projekta Dina Šamić-Musemić.  


O samom konkursu, broju učesnika, kao i broju pristiglih radova govorila je šefica Odsjeka za prostorno planiranje Općine Centar Selma Islambegović koja je ujedno i članica internacionalnog žirija za odabir finalista javnog poziva. Predstavnica UNDP-a Bosne i Hercegovine Marina Dimova predstavila ke kriterije na osnovu kojih su odabrana tri pobjednička idejna rješenja.


Svi zaintersirani pobjednička rješenja sa opisom koncepta rješenja, vodećom slikom, jednominutnom animacijom i šetnjom kroz 3D model rješenja, prije nego se odluče dati glas jednom od tri prijedloga, mogu pogledati na OVOM LINKU.

Na kraju konferencije učesnici su pozvali građane da se odazovu glasanju i odaberu rješenje kako žele urediti park „Hastahana. Glasanje je moguće do 15. maja 2022. godine. 


NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana