17.5.2022. 14:45
Amir Pilav iz ZAR-a: Ne slušam turbofolk muziku niti me zanima, ja živim rock kroz svoj bend!
Bosanac koji je rođen u gradu Tešnju, pri kraju ratnih zbivanja u BiH preselio se u Njemačku u grad Minhen i tamo radi i stavara umjetnost, a vrlo rado dođe u posjetu domovini.

Upitali smo ovog muzičara, šta to Njemačka nudi a BiH ne nudi. Ima li kakvih razlika kada su muzika i ostali kapaciteti u pitanju. Sagovornik nam je se tokom snimanja požalio na to kako rock muzika ima malo publike, ali da mu je drago što je sve više omladine opet priklonjeno ovom muzičkom žanru.


Pričali smo o jednoj od novih pjesama Amirove grupe "ZAR" u kojoj kaže prepričao je životnu priču. Kaže da mu je posebno zadovoljstvo što u bendu nastupa i njegov sin, koji pored nastupa u očevom bendu "ZAR" ima i svoj rock bend koji djeluje na sceni nekoliko godina.

Upitali smo u toku razgovora našeg sagovornika Cvaleta i o tome da li pored rock muzike ima naklonosti prema još nekom muzičkom žanru. Pritom što posjeduje i svoj muzički studio u Njemačkoj, Amir nam je odgovorio i na pitanje da li ima ambicije prema snimanju folk muzike ili nekih drugih pravaca a da nije strogo rock u pitanju.

Interesantna činjenica za numeru pod nazivom "Idi svojim putem" je ta da su radili sa Igorem Vukojevićem, dobropoznatim izvođačem iz BiH.


Amir Pilav Cvale, osnivač grupe "ZAR", pohvalio se kako je u posljednje vrijeme u veoma bliskoj saradnji sa Igorem Vukojevićem, našim poznatim pjevačem. Upitali smo našeg gosta da li sluša i da li ima neke favorite u domenu folk muzike koja je itekako popularna, vodeći se time da rock muzičari imaju običaj slušati i pratiti i ostale muzičke pravce.

Za kraj priče, naš sagovornik naveo je kako prepoznati rockera u duši, na koji način shvatiti da se radi o ljubitelju te vrste muzike.


NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana