18.5.2022. 12:02
U organizaciji Senata SDA: Izazovi i perspektive geopolitičke situacije - pozicija BiH
Jučer je u Sarajevu održan okrugli sto na temu "Izazovi i perspektive geopolitičke situacije - pozicija Bosne i Hercegovine", u organizaciji Senata SDA, Političke akademije SDA i Asocijacije mladih SDA BiH.

Govornici na okruglom stolu bili su prof.dr. Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH i predsjednik Upravnog odbora Fondacije "Centar za edukaciju i inicijative" - Političke akademije SDA BiH, prof.dr. Sead Turčalo, dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, g. Neil Kavanagh, zamjenik ambasadora Velike Britanije u BiH.

Cilj okruglog stola bio je potaknuti otvorenu diskusiju predstavnika državnih, akademskih i diplomatskih institucija o aktuelnom prestrukturiranju međunarodnih odnosa, ruskoj agresiji na Ukrajinu i refleksijama ove krize na odnose na Zapadnom Balkanu.

U videu pogledajte šta su medijima povodom održavanja okruglog stola istakli Nedžad Branković, prof.dr. Sead Turčalo i prof.dr. Selmo Cikotić.  



NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana