15.7.2022. 15:11
Kenan Musić, direktor OFF-a: Politiku treba potpuno isključiti iz kulture. Privlačimo li kulturom turizam i investicije?!
O stanju u kulturi i općenito o tome vrijedi li biti radnik te scene u Bosni i Hercegovini razgovarali smo sa Kenanom Musićem, članom Udruženja Mladih Umjetnika, te direktorom OFF-a.

Počela je online prodaja ulaznica za 14. Sarajevo Youth Film Festival, koja počinje za nekoliko dana. Ulaznice se mogu kupiti u sistemu kupikartu.ba/omladinski ili direktno putem web stranice Festivala .  

Novi projekat Festivala filma mladih je program OFF Talents, koji će ove godine predstaviti pet mladih glumaca. Ideja projekta OFF Talents je umrežiti mlade glumce i buduće glumce i talente, te im omogućiti da se adekvatno razvijaju i rade sa profesionalcima tokom festivala i tokom cijele godine. Prvo izdanje programa OFF Talents predstaviće pet mladih talenata, među kojima su Ammar Fazlagić, Nejla Podžić, Maksim Joksimović, Ajla Čosić i Benjamin Mušinović. 

Planetarni popularni mladi glumac iz jedne od najgledanijih Netflix serijala, "Elite", André Lamoglia dolazi na 14. Sarajevo Youth Film Festival, poručuju organizatori OFF-a.

Neophodno je spomenuti i politiku, ona je uvučena u sve pore društva, pa tako i u ovu umjetnost. U videu možete čuti Kenanovo mišljenje o svemu ovome.


NOVINAR: Amer Mujezinović  
FILMOVI I UREDNIK: Kenan Ćemo  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana