27.4.2016. 14:56
"On je dio historije i jedini iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio ovakav pojas"
Ahmed Vila, sa samo 19 godina opasao se pojasom FFC prvaka u kategoriji do 70 kg, pobijedivši iskusnog borca Mađara Viktora Halmija.

Svoje prve korake na tatamiju započeo je u društvu svog prvog trenera Edina Zrne u sarajevskom klubu borilačkih vještina "Pretorian", sa nepunih 13 godina, gdje i dan danas trenira dva puta dnevno, i do deset puta sedmično.

Analizirajući svoj dosadašnji uspjeh koji je došao nakon mukotrpnog truda i dugogodišnjeg rada, Ahmed Vila za Source.ba izjavio je: "Za mene ovaj pojas znači da sam prvu prepreku prešao, odnosno da sam ostvario prvi značajniji uspjeh, ja svoj skor gledam kao da sam tek ušao u svijet borilačkih vještina, a najbolje tek dolazi. Vjerujem u sebe, vjerujem u svoje trenere i vjerujem da mogu ostvariti velike rezultate, ako nastavim trenirati ovim tempom".

S obzirom da je naš šampion vrlo mlad u odnosu na ostale koji su postigli sličan odnos, vrlo bitno je napomenuti o podršci koja mu se pruža. Trener Edin smatra da je Ahmed zaslužio da mu se podrška pruži, s obzirom da je već postao dio historije, kao prvi borac koji je osvojio ovakav pojas, a koji dolazi iz Bosne i Hercegovine. Bitno je napomenuti da podrške Ahmed gotovo i nema, sve ostaje na obećanjima, a nakon ovoga uspjeha, svi vole da se kite istim.

O interesu za Ahmeda i njegove borbe, trener Edin Zrno za Source.ba izjavio je: "Ahmed je primijećen od strane svjetskih menadžera, to moram da priznam, da su ga kontaktirali ljudi iz "Allstarsa", koji ima centar u Stockholmu, što je vodeći MMA centar".


Novinarka: Anesa Agović
Kamera: Ramiz Uzunović
Montaža: Emir Preljević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana