26.12.2021. 21:17
Opel Kadet brži od Ferrarija
Mnogi stariji čitaoci rado će se prisjetiti mladosti kad je na Opel Kadett u verziji GSi bio jedan od najpoželjnijih "hot hatch" automobila. Vječita tržišna bitka sa VW Golfom i brojna nadmetanja što na putu, što u kafićima, bude lijepe uspomene.

Tjunerska firma WKT nije zaboravila Opel Kadett. Pod haubu je ugradila 2.0 turbo-benzinac iz Opel Astre OPC i pritom ga pojačala na čak 695 KS.

Brojni tehnički detalji obavijeni su velom tajne, ali poznato je da od 100 do 200 km/h ubrza za svega 4,57 sekundi, dok mu je od 100 do 250 km/h potrebno 8,26 s.

Uostalom pogledajte video u uvjerite se kako se brutalno poigrava sa supersportskim Ferrarijem 458, prenosi B92.



(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana