10.3.2022. 22:34
BMW povlači milion vozila
Njemački proizvođač automobila BMW opoziva više od milion vozila širom svijeta, a razlog je problem sa sistemom ventilacije motora koji može da izazove požar.

Rizik od požara nastaje dok su vozila u vožnji ili neposredno nakon. Iz BMW-a su istakli da se vozila još uvek mogu voziti jer su požari vrlo rijetki, javljaju američki mediji.

Kompanija u saopštenju poziva vozače da u slučaju da osjete miris dima ili zapaljene plastike ili vide dim ispod poklopca, odmah ugase motor i napuste vozilo.  Radi se o 917.000 vozila u SAD-u te dodatnih 98.000 u Kanadi i 18.000 u Južnoj Koreji.  Opoziv uključuje modele X3, X5, Z4 te Serije 1, 3 i 5 proizvedene između 2006. i 2013. godine.


(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana