5.4.2022. 14:11
Zaposleni u Porscheu dobijaju bonuse do 7.900 eura
Njemački proizvođač luksuznih automobila Porsche isplatiće radnicima bonuse u iznosu do 7.900 eura. Zbog uspješnijeg poslovanja u 2021. godini, dobiće 50 eura više nego prošli put, saopštila je kompanija u Štutgartu, piše agencija dpa.

Pravo na bonus imaće radnici poslovnica kompanije Porsche AG i njihovih podružnica. Generalni direktor proizvođača automobila iz Štutgarta Oliver Blume rekao je prilikom predstavljanja bilansa da je prošla godina bila najuspješnija u istoriji Porschea.

Promet je skočio za više od 15 odsto na 33 milijarde eura, a krajnji rezultat je profit od četiri milijarde eura, poslije 3,2 milijarde eura u prethodnoj godini. Iznosi bonusa u Porscheu su tradicionalno veliki, a posebna pomoć predviđena je za ljude koji bježe zbog rusko-ukrajinskog rata.


(Amer Mujezinović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana