6.8.2022. 22:45
Zaljubljenici u legendarnog fiću iz bivše Jugoslavije i Italije okupirali Sarajevo
Peta međunarodna manifestacija "Fiat-Fićo fest" okupila je danas u Sarajevu zaljubljenike u legendarni Fiatov, a zatim i Zastavin model iz cijele bivše Jugoslavije i Italije.

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić Braco pohvalio je Fićo klub Sarajevo zbog dobre organizacije menifestacije koja je već postala tradicionalna.

"Lijepo je da u Sarajevu imamo ovakvu manifestaciju jer je to dobra turistička promocija grada i Bosne i Hercegovine", istakao je Husić.

Nemanja Nestorović iz Lajkovca u Srbiji prvi put je u Sarajevu na okupljanju ljubitelja Fiće i posebno mu se svidjelo druženje s ostalim entuzijastima.

Izjavio je da posljednje četiri godine vozi Fiću i redovno posjećuje sve slične skupove bez obzira na udaljenost na kojoj se održavaju.

"Volim da putujem, da se družim, volim i stare automobile a najviše Fiću i to me privlači ovakvim manifestacijama", naveo je Nestorović.

Fiat 600 prvi put je predstavljen 1955. na sajmu automobila u Ženevi. "Zastava" je taj model počela proizvoditi također 1955. po licenci Fiata. Automobil fabrike iz Kragujevca nosio je naziv Zastava 750, a prozvodio se sve do 1985. Na području bivše Jugoslavije poznatiji je pod nadimkom Fićo.


(Fena/Admir  O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana