1.2.2016. 15:48
Svjetska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa sutra u Sarajevu
Svjetska i evropska prvakinja u umjetničkom klizanju Elizaveta Tuktamiševa sutra će doputovati u Bosnu i Hercegivinu.

Devetnaestogoadišnja Ruskinja će učestvovati na 3. međunarodnom takmičenju "Sarajevo Open 2016", koje je uvršteno u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije (ISU).

Takmičenje će biti održano u organizaciji Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine od  4. do 7. februara u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch".

Osim svjetske prvakinje u ruskom timu biće još nekoliko vrhunskih klizača i trenera. Dolazak su najavili i Kristina Astakhova (srebrena s Univerzijade u Granadi 2015.), Aleksej Rogonov (viceprvak svijeta 2009.), Aleksandr Petrov (juniorski prvak Rusije) i drugi.

Sa njima dolaze četiri najbolja trenera Rusije - Artur  Dimitriev (osvajač srebrene medalje sa ZOI u Naganu, bivši prvak Evrope, a 1991. i 1992. godine bio je svjetski prvak), Aleksej Mišin (srebreni sa svjetskog prvenstva) te Sergej Komolov i Tatjana Prokofeva.

Svjetsku i evropsku prvakinju Elizavetu Tuktamiševu sutra će na Sarajevskom aerodromu dočekati predstavnici saveza Klizačkih sortova BiH, organizatora "Sarajevo Opena", bh. klizači i ljubitelji klizanja.
(Fena)
VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana