1.3.2016. 12:23
Gradonačelnik kanadskog Hamiltona čestitao Dan nezavisnosti BiH
Gradonačelnik grada Hamiltona u Kanadi Fred Eisenberger čestitao je sugrađanima porijeklom i Bosne i Hercegovine 1. mart - Dan nezavisnosti BiH.

Na prijedlog Instituta za istraživanje genocida Kanade, Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike i BIC Hamilton, odlukom gradonačelnika čestitka je napisana na velikom elektronskom panou ispred zgrade Skupštine grada. 

- To je najbolji poklon onima koji priznaju historijske rezultate referenduma iz 1992. godine, onima koji priznaju činjenicu da je Bosna i Hercegovina priznata tada kao nezavisna država, onima koji se osjećaju počastvovano zbog historijske činjenice da pripadaju generaciji utemeljitelja nezavisne, slobodne, suverene  države Bosne i Hercegovine stigao je od gradonačelnika grada Hamiltona Fred Eisenbergera, velikog prijatelja Bosne i Hercegovine. Svojom odlukom on se stavio na stranu nezavisne, slobodne, suverene države Bosne i Hercegovine, na stranu istine i pravde, na stranu slobode i ljudskih prava - saopćeno je iz Instituta za istraživanje genocida u  Kanadi.

(FENA)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana