25.3.2017. 17:30
BH Gas: Plin trebao poskupjeti tokom zime, uspjeli smo izdržati do proljeća
Cijena plina u Federaciji BiH bit će uvećana za oko 16 posto, i to od 1. aprila ove godine. Iz BH Gasa je potvrđeno za Patriju da je do uvećanja cijene plina u Federaciji trebalo doći i ranije, još prije Nove godine, ali da je rukovodstvo ove kompanije uspjelo održati cijenu kako građani ne bi dobili uvećane račune.


Do povećanja cijene plina u FBiH došlo je zbog poskupljenja plina na svjetskom tržištu. Cijena plina zavisi od cijene nafe. Samo u posljednjih 14 mjeseci cijena nafte porasla je za oko 80 posto.

- Uspjeli smo zadržati prošlogodišnje cijene do 1. aprila ove godine. Potrošnja plina u domaćinstvima sada je minimalna, skoro nikakava, pa građani ovo poskupljenje neće osjetiti ni narednih mjeseci. Vidjet ćemo šta će se dešavati tokom naredne grejne sezone. Pokušavamo pronaći rješenje koje će odgovarati građanima – potvrđeno je Patriji iz BH Gasa.

U julu prošle godine cijena prirodnog gasa u FBiH iznosila je 450 KM za 1.000 kubnih metara, dok će od 1. aprila ove godina ta cijena biti 520 KM.

(Patria/Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana