27.6.2017. 22:30
Kina donirala 300.000 dolara za obnovu filipinskog grada Marawija
Kina je donirala 15 miliona filipinskih pezosa (oko 300.000 američkih dolara) za operacije pomoći i obnove filipinskog grada Marawija koji je pogođen sukobima između vladinih snaga i militantne grupe Maute, saopćeno je u utorak iz kineske ambasade na Filipinima.

Zhao Jianhua, kineski ambasador na Filipinima, uručio je ček filipinskom predsjedniku Rodrigu Duterteu, javlja Xinhua.

- Ova donacija će značajno uvećati sredstva ministarstva zdravstva i ministarstva za socijalnu pomoć i razvoj - dvije ruke vlade koje trenutno organiziraju razne medicinske i socijalne operacije u Marawiju, uključujući medicinske konsultacije, evakuaciju i logističku podršku - navodi se u saopćenju iz filipinske predsjedničke palače.

U svom govoru povodom Ramazanskog bajrama predsjednik je obećao ponovo izgraditi Marawi koji je razoren sukobima koji traju već 37 dana.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana