17.8.2017. 9:50
Zvizdić pozdravio Odluku Ustavnog suda BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić pozdravlja Odluku Ustavnog suda BiH kojom je kao neosnovana odbijena apelacija entiteta Republika Srpska u vezi sa vojnim objektom "Veliki Žep" kod Han Pijeska.


On navodi da, imajući u vidu da su odluke sudova konačne i obavezujuće, bezuvjetna provedba predmetne Odluke, bez obzira na pravno neutemeljene i politikanske reakcije koje dominantno dolaze od dužnosnika iz RS-a, će predstavljati važan korak ka kredibilnoj realizaciji uvjeta iz Talina i konačnoj aktivaciji MAP-a za članstvo BiH u NATO paktu, kao sinonimu savremenih  standarda, političke stabilnosti i ekonomskog prosperiteta.

- Istovremeno će dosadašnje, kao i buduće reakcije na Odluku Ustavnog suda, a posebno spremnost na njenu punu provedbu, predstavljati istinsku razdjelnicu između onih političkih i društvenih koncepcija koje se zalažu za vladavinu prava i osiguranje dugoročne stabilnosti i ekonomskog razvoja, i onih politika i pojedinaca koji su samo deklarativno za euroatlantske integracije i ideju da BiH bude član porodice najrazvijenijih zemalja svijeta - saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

(Patria/Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana