19.10.2017. 10:05
Gračanički policajci među učenicima osnovne škole Donja Orahovica
U sklopu implementiranja projekta „Rad policije u zajednici“, službenici PS Gračanica MUP-a TK posjetili su jučer Osnovnu školu u Donjoj Orahovici u općini Gračanica i tom prilikom održali učenicima edukativno predavanje o temi “Sigurnost na putu i saobraćajna pravila”.

Predavanja je slušalo 45 učenika navedene škole, koji su potom imali mogućnost da policajcima postavljaju pitanja i tako steknu više informacija o policijskom poslu.

Tokom posjete učenicima je podijeljen prigodan promotivni materijal, a pokazana im je osnovna oprema kojom se policajci koriste u svakodnevnim aktivnostima. 

Osnovna škola u Donjoj Orahovici nalazi se u blizini frekventne magistralne ceste Tuzla – Doboj na kojoj su česte saobraćajne nesreće u kojima nerijetko stradaju pješaci, a službenici PS Gračanica edukativnim predavanjima u osnovnim školama nastoje poboljšati sigurnost najmlađih učesnika u saobraćaju.

(FENA/Merima Druškić) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana