19.10.2017. 10:21
Bošnjak: Nesavjesni vozači u Bugojnu otežavaju slijepim i slabovidnim osobama
Jela Bošnjak je članica Međuopćinskog udruženja slijepih i slabovidnih osoba Bugojno još od 1980. godine. Uvijek se, veli, rado odazove pozivu iz Međuopćinskog udruženja slijepih i slabovidnih građana Bugojno na obilježavanje Dana bijelog štapa.

- Drago mi je što imamo dan kada smo u prilici da iznesemo svoja mišljenja o svemu onome što nas tišti u svakodnevnom životu - kazala je.

Ističe da je većina slijepih i slabovidnih osoba u našoj zemlji u veoma teškom položaju.

- Ja živim sa sestrom, pomažu mi i njena djeca, i uglavnom sam zadovoljna. Nemam zamjerku ni na rad našeg udruženja. Voljela bih kada bi nam i vlasti malo više pomagale - kaže Bošnjak.

Dodaje kako slijepim i slabovidnim osobama u Bugojnu često otežavaju i nesavjesni vozači, koji parkiraju svoja vozila na trotoare i mjesta nepredviđena za tu namjenu.

- Nadam se da će se njihovo ponašanje promijeniti, i da će takvi vozači biti upozoreni i kažnjeni. Jer, prinuđeni smo sići s trotoara na cestu, čime smo direktno izloženi opasnosti da nas druga vozila, koja su u pokretu, udare - istaknula je.

(FENA/Merima Druškić) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana