19.11.2018. 17:09
Iz SDP-a poručuju: SDA nije naš politički partner, kurtoazija je da se odazove na poziv
Politički direktor SDP BiH Damir Mašić kazao je danas novinarima da su stranke s kojima pregovaraju oko vlasti u KS njihovi politički partneri i da tu nema nikakve dileme.

- SDA nije naš politički partner. To da li će se, hoće li, kurtoazno odazvati na formalno poslan dopis za razgovor, to je već stvar koja veze nema s ovim. Mi čvrsto ostajemo u ovoj priči, ne namjeravamo mijenjati političke partnere. Svako ko ima želje i ambicije može slati pozive, kurtoazija je da se odazove na poziv.

Mašić je kazao da najava iz SDA da će se na tom sastanku razgovarati o Kantonu Sarajevo nije tačna, te da se sigurno neće o tome razgovarati. Naglasio je da priča koja je krenula sa još pet partnera ide nezaustavljivo naprijed.

Mašić je potcrtao da odgovorno tvrdi da niko iz SDP BiH, "niti tiho, ni glasno, ni glasnije nije ni zvanično, ni nezvanično razgovarao sa HDZ BiH po pitanju formiranja izvršne vlasti."

Milan Dunović, potpredsjednik DF-a kazao je da „ni SDA, ni HDZ, ni SNSD nisu prirodni partneri Demokratske fronte.“

- Mi sutra nećemo razgovarati sa SDA. Također, nije bilo nikakvih razgovara ni sa HDZ-om ni sa SNSD-om - kazao je Dunović. 

Sastanak sa delegacijom SDP BiH koji je tražila SDA održat će se u utorak u zgradi Predsjedništva BiH s početkom u 17 sati. 

(Patria / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana