20.11.2018. 8:14
Cvijanović predlaže mandatara za sastav nove Vlade RS
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović održat će danas konferenciju za novinare na kojoj će saopćiti ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske.
Po najavama iz najjače stranke u tom bh. entitetu, u pitanju je kandidat SNSD-a Radovan Višković, čiji izbor bi trebalo da podrže poslanici skupštinske većine.

Radovan Višković je rođen 1964. godine u Milićima, gdje je završio osnovnu školu, a srednju školu i Saobraćajni fakultet je završio u Sarajevu.

Do rata u BiH bio je asistent na matičnom fakultetu. Od 1996. godine angažovan je u kompaniji “Boksit” u Milićima gdje je 2004. godine izabran za odbornika Skupštine opštine Milići, a 2006., 2010. i 2014.godine biran je, kao nosilac liste, za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U prošlom mandatu bio je predsjednik Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

(Fena/Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana