24.3.2019. 18:02
Tokić: Članstvo BiH u NATO je volja građana koju vlasti ne smiju izigrati
Bošnjački pokret upozorava sve izabrane članove Predsjedništva i parlamenta BiH da nemaju pravo propustiti za državu BiH historijski poziv za aktivaciju MAP-a i uključenje BiH u punopravno članstvo NATO-a - navodi se u pisanoj izjavi predsjednika Bošnjačkog pokreta Sejfudina Tokića.

Tokić poručuje da uključenje BiH u euroatlantske integracije predstavlja jasno definiranu obavezu svih nosilaca vlasti definirane Zakonom o oružanim snagama BiH i strategijom spoljne politike.

Po njegovim riječima, članstvo u NATO-u predstavlja volju i želju više od 75 posto građani države BiH i "niko od izabranih predstavnika vlasti nema pravo djelovati suprotno volji građana i zakona države BiH“.

Tokić navodi da "Dodikova oligarhija" ne može i neće spriječiti punopravno članstvo BiH u NATO koje svim građanima i narodima garantuje mir i stabilnost.

- Članstvo u NATO otvorit će veliki prostor za značajnija ulaganja stranih investitora u razvoj privrede naše države te otvaranje novih radnih mjesta. Plebiscitarno opredjeljenje ogromne većine građana za trajniji mir i sigurnost koje garantuje članstvo u NATO uvijek se može provjeriti i potvrditi referendumom svih građana BiH na cjelokupnoj teritoriji - navodi se u Tokićevoj izjavi, saopćeno je iz Bošnjačkog pokreta.

(Fena / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana