23.7.2019. 16:29
"Bevanda nije bio na nekoliko sjednica iz privatnih razloga, priča o blokiranju je krenula od Dodika"
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je nakon sjednice Vijeća da su usvojili važne tačke, koje se tiču finansiranja nekih važnih projekata za BiH.

"Usvojili smo i odluku o privremenom finansiranju, a kreće s radom i Državni zatvor.  Zatvor počinje raditi 1. augusta 2019. Tada će se uspostaviti i administrativna struktura i krenut će se u fazu upošljavanje potrebnog kadra. Imali smo pred sobom i revidirani strategiju za procesuiranje ratnih zločina. Nije usvojen prijedlog, jer nije došlo do revidiranja niti ugradnje nekih zaključaka kojima su utvđeni propusti. Nije jasno šta je sa 850 predmeta iz 'A kategorije', koliko je optužnica podignuto i šta se desilo s njima", poručio je Zvizdić.

Zvizdić će uskoro zasjesti na mjesto predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH te je kazao da u skladu sa zakonom on mora obnašati tu funkciju.

"Do imenovanja izvršnih funkcija moramo imati dvojnu funkciju. Ukoliko Predsjedništvo BiH pošalje ime novog mandatara, riješili smo problem. Mene interesuje zašto izabrani organi ne rade", kazao je Zvizdić.

On je kazao da je priča o blokadi BiH krenula od Milorada Dodika i to bespotrebno. 

"Ministar Bevanda nije bio na nekoliko sjednica iz privatnih razloga. Ako neki tako pokušavaju doći do nove parlamentarne većine, neće uspjeti. Zašto ne radi Parlament BiH, koji čeka 30 zakona. Zašto se fokusira na imenovanje Vijeće ministara, a ne radi onaj dio koji je konstituiran", zaključio je Zvizdić.

(Patria / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana