3.7.2020. 15:13
Danas ističe rok za podnošenje prijava političkih subjekata za lokalne izbore
U skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2020. godine, danas u 16.00 sati ističe rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, neovisnih kandidata, udruženja i grupa građana za učešće na Lokalnim izborima 2020, saopćeno je iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH).

Pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu bit će dostupan javnosti na web stranici CIK-a BiH, nakon što ga nadležna služba pripremi.

- CIKBiH u skladu sa rokovima utvrđenim u spomenutom uputstvu izvršit će provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega se stiču uslovi za podnošenje prijava za ovjeru koalicija odnosno listi neovisnih kandidata - navodi se u saopćenju.


(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana